Nadelen van pre workout supplementen

Nadelen van pre workout supplementen

Een goede pre workout zorgt ervoor dat je zeer actief bent. Train je laat in de avond, dan kan dat leiden tot slaapproblemen. Dit verschilt sterk per persoon en naarmate je de pre workout vaker gebruikt zul je hier minder last van krijgen. Een slechte pre workout kan een crash veroorzaken.

Bekende merken uit Amerika gebruiken dextrose als vulstof, tot wel 43% van de totale samenstelling. Dextrose is een werkzame stof in een pre workout en vooral ook goedkoop. Doordat dextrose wel een energieboost geeft en dus een aanvoelbare werking heeft, wordt het gebruikt als vulstof in pre workouts als No-Xplode en Assault. No-Xplode van het merk BSN bevat maarliefst 41,9% dextrose en Assault van Musclepharm bevat 43,5% dextrose. Dit wordt op de samenstelling van het etiket weg gemoffeld onder koolhydraten. Met daaronder een vermelding van nul gram suiker. Zodat je ervan uit kan gaan dat het product geen suiker bevat. Deze merken doen dit om het product zo goedkoop mogelijk te maken, want de grootste kosten post zijn de marketingkosten. De nadelen van teveel dextrose in het product zijn de crash en mogelijke gewichtstoename (i.v.m. positieve energiebalans). Doordat je van dextrose een sugar rush krijgt, plotselinge stijging van energie doormiddel van snelle koolhydraten, volgt er na de training een plotselinge crash, door de plotselinge daling van de energie levels.

Een ander nadeel is dat veel merken gebruik maken van de propiertary blend in de vermelding van de samenstelling van het product. Een propiertary blend is een mix van werkzame ingrediënten vermeld onder de totale hoeveelheid van deze mix. Zo weet je niet de hoeveelheid die aanwezig is per ingrediënt. Het gevaar hiervan is dat de dure en meest werkzame ingrediënten slechts in kleine hoeveelheden aanwezig kunnen zijn, zonder dat je het weet. Dit doen deze merken vaak omdat ze dan bepaalde claims over het product kunnen maken. Een goede pre workout is transparant in de vermelding van de samenstelling op het etiket. Voor topsporters die te maken hebben met dopingcontroles is dit zeer van belang.

Preworkout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *