Drie manieren om je voor te bereiden op je training

Drie manieren om je voor te bereiden op je training

Een zware training vraagt om een goede voorbereiding. Je wilt het maximale uit je training halen en hierop dien je jouw lichaam goed op voor te bereiden. De eerste manier om je voor te bereiden begint buiten de sportschool, namelijk door je levensstijl aan te pakken. Je kunt trainen wat je wilt, maar je krijgt geen sixpack door het nuttigen van alcohol en het eten van snelle snacks. Je dient buiten de sportschool ook goede keuzes te maken. Het eten van genoeg eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten dragen bij aan een verantwoord voedingspatroon. Dit is net zo belangrijk als een goed trainingsschema.

Een pre workout shake

Als je een zware krachttraining voor de boeg hebt, dan wil je jouw lichaam hier goed op voorbereiden. Het drinken van een pre workout shake kan je hier goed bij helpen. Het levert een positieve bijdrage aan je training en het geeft je lichaam een boost, waardoor je de training langer volhoudt. Een pre workout shake bestaat uit suikers, aminozuren, creatine, stikstof en cafeïne. Het levert de juiste voedingsstoffen waardoor je lichaam genoeg energie heeft om optimaal te kunnen presteren.

Warming up

Als je in de sportschool bent dan kun je niet gelijk aan de zwaarste gewichten beginnen. Je lichaamstemperatuur is nog laag en je spieren zijn nog niet opgewarmd. Een goede warming up draagt bij aan betere trainingsresultaten en zorgt voor minder blessures. Een blessure kan ervoor zorgen dat je wekenlang niet in staat bent om te trainen. Voorkomen is dus beter dan genezen. Met het uitvoeren van specifieke oefeningen warm je de lichaamsdelen die je gaat trainen op en het geeft je de kans om je mentaal voor te bereiden op de training. Een goede mindset is essentieel voor een maximaal resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *